Napoved - STA-R, 21. 10. (sobota)

Ljubljana, 20. oktobra - V servisu STA-R bodo v soboto, 21. oktobra, na voljo tonski posnetki z naslednjih dogodkov:

TONSKO

ŽALEC - Vlada bo na obisku v savinjski regiji, kjer bodo v dopoldanskem času organizirani posamezni dogodki predsednika vlade Roberta Goloba ter ministrov in državnih sekretarjev, popoldan pa bo v Žalcu srečanje članov vlade z župani, predstavniki gospodarstva in drugimi nosilci razvoja v regiji, ki so jih prizadele poplave in plazovi, ter seja vlade. (program obiska v ločenem napovedniku)

NOVA GORICA/GORICA - Pred centrom za obiskovalce Parka miru na Sabotinu bo ob 15.30 odkritje spominskih tabel, posvečenih Poljakom, ki so se bojevali in padli na soški fronti, ter 105. obletnici konca prve svetovne vojne. Nagovor bo imel vodja poljskega Urada za vojne veterane in žrtve zatiranja Jan Jozef Kasprzyk, dogodka se bodo predvidoma udeležili tudi predsednik DS Marko Lotrič, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon in državni sekretar na obrambnem ministrstvu Rudi Medved. V okviru dogodkov, ki jih ob 25. obletnici odprtja častnega konzulata Poljske v Novi Gorici prirejata poljski veleposlanik Krzysztof Olendzki in častni konzul Poljske v Novi Gorici Nedjan Brataševec, bo ob 19. uri v slovenskem kulturnem domu v Gorici tudi koncert Simfoničnega in komornega orkestra pedagoške univerze v Krakovu.

NOVO 12.00 izjava za medije vodje oddelka za državno mejo in tujce na Policijski upravi Koper Viljema Toškana, na kateri bo predstavil konkretno delo policistov na mejnem območju in specifiko dela na območju PU Koper v času uvedbe ponovnega nadzora na mejah s Hrvaško in Madžarsko zaradi povečane teroristične grožnje; mejni prehod Dragonja, DRAGONJA

telefon (sprejemanje servisa): 01/24 10 100
telefaks: 01/43 42 970
e-mail: desk@sta.si
STA-R: https://www.sta.si/sta-r

mva/mva
© STA, 2023