Tretjina študentov vsak teden posega po hitri prehrani

Ljubljana, 28. septembra - Študentje jedo kalorično, neuravnoteženo hrano in se prehranjujejo precej enolično. Običajno so precej odvisni od gostinske ponudbe, le redki pa si sami pripravljajo obroke. Približno tretjina vsak teden posega po hitri prehrani, kot so hamburgerji in pice. Pravilna prehrana je medtem ključna za ohranjanje energije, zdravja in osredotočenosti med študijskim procesom, opozarja Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Delavnice za gostince za pripravo uravnoteženega študentskega obroka.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

V okviru projekta Dober tek, študent! se je oblikoval sistem označevanja prehransko ustreznejše ponudbe s simbolom Prava izbira. Slednji študentom omogoča lažjo prepoznavnost zdravih in uravnoteženih študentskih obrokov.

Simbol podeljuje NIJZ skupaj s Turistično gostinsko zbornico Slovenije. V Mariboru pa so danes tudi priredili delavnice za gostince za pripravo zdravih obrokov višje kakovosti.

mde/apo
© STA, 2023

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več