Karel III. v Bordeauxu zaključil obisk v Franciji

Bordeaux, 22. septembra - Britanski kralj Karel III. je danes s postankom v mestu Bordeaux sklenil svoj tridnevni državniški obisk v Franciji. Pred mestno hišo ga je pričakala množica ljudi, med sprehodom po središču mesta pa ga je navdušeno pozdravila tudi ekipa ragbija s Fidžija, ki mu je zapela himno.

Francija, Bordeaux.
Britanski kralj Karel III. je s postankom v mestu Bordeaux sklenil svoj tridnevni državniški obisk v Franciji. Pred mestno hišo ga je pričakala množica ljudi.
Foto: dpa/STA

Na krovu britanske fregate HMS Iron Duke je proslavil obrambne vezi med državama. Namerava pa obiskati tudi raziskovalni center, ki preučuje, kako se gozdovi prilagajajo podnebnim spremembam, in trajnostno naravnan vinograd Chateau Smith Haut Lafitte.

Svoj prvi državniški obisk v Franciji je začel v sredo ob Slavoloku zmage v Parizu, kjer je položil venec v spomin padlim vojakom v svetovnih vojnah. Drugi dan obiska je spregovoril v francoskem senatu, kjer je predlagal britansko-francosko partnerstvo za boj proti podnebnim spremembam.

rpe/spo/rpe
© STA, 2023