Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KOPER - Mariborski jadralec Žan Luka Zelko (Maraktiv) je v Koprskem zalivu konec tedna pričakovano postal državni prvak v razredu ilca 7. Za udeležencem olimpijskih iger v Tokiu 2021 je na drugem mestu končal Luka Zabukovec (Jadro Koper), ki je osvojil tudi zlati medalji do 19 in do 21 let. Tretje mesto je osvojil Benjamin Aganovič (Burja). V razredu ilca 4 je državni prvak postal Mark Rodica (Burja), na drugem mestu je bila Zala Vidmar (Jadro Koper), na tretjem pa Tim Gajzer (Burja).

LJUBLJANA - Belorusinja Arina Sabalenka je po odprtem prvenstvu ZDA kljub porazu v finalu še naprej številka 1 ženskega tenisa pred Poljakinjo Igo Swiatek. Zmagovalka New Yorka, Američanka Coco Gauff je tretja igralka sveta. Najboljša slovenska igralka Tamara Zidanšek, ki je na domačem turnirju Zavarovalnica Sava Ljubljana prišla do polfinala, je na 80. mestu. Mesti med deseterico sta zamenjali le Američanka Jessica Pegula, ki je po novem četrta, ter Kazahstanka Jelena Ribakina, ki je peta. Med Slovenkami je najvišje na lestvici Zidanšek, ki je po novem 80. igralka na svetu. Kaja Juvan je na robu stoterice, na 108. mestu. Med prvimi 200 igralkami na svetu je od Slovenk še Veronika Erjavec, ki je 197.

LJUBLJANA - Srbski teniški igralec Novak Đoković, ki se je po odprtem prvenstvu ZDA spet povzpel na prvo mesto svetovne lestvice ATP, je še naprej številka 1. Sporočil je, da ne bo nastopil na mastersu 1000 v Šanghaju, ki se letos vrača na koledar prvič po koronskem premoru. Med najboljšo deseterico na lestvici glede na minuli teden zaradi Davisovega pokala ni sprememb. Đokoviću sledita Španec Carlos Alcaraz in Rus Danil Medvedjev. Četrti je Danec Holger Rune, ki je tako kot Medvedjev po New Yorku zadržal svojo uvrstitev. Na petem in šestem mestu sta Grk Stefanos Cicipas in Rus Andrej Rubljov. Slovenci so daleč od najvišjih mest.

LJUBLJANA - Rok Ferlan (Triglav Kranj) in Agata Zupin (Velenje) sta zmagala v peti sezoni mednarodne atletske lige Telekom Slovenije (MAL), ki je imela šest prizorišč, zadnje v Novem mestu konec prejšnjega tedna. Tam je potekal atletski pokal. Ferlan, tekač na 400 m, je zbral 27 točk, tri več pa Zupin, prejela pa bosta po 2000 evrov denarne nagrade.

jz/zza/jz
© STA, 2023