Bisol Group po poplavah zaganja posodobljeno proizvodnjo

Prebold, 18. septembra - Skupina Bisol Group 45 dni po avgustovski vodni ujmi postopno zaganja proizvodnjo. Reka Savinja v Latkovi vasi pri Preboldu je namreč na dveh mestih, 300 in 500 metrov stran od sedeža družbe, prebila in odnesla brežino reke. Nastala je gospodarska škoda, ki presega 30 milijonov evrov, so danes sporočili iz Bisola.

Prebold. Skupina BISOL Group je v nedavnih poplavah utrpela škodo velikih razsežnostih, ki po prvih ocenah sega nekje do 30 milijonov evrov. Foto: BISOL Group

Prebold.
Skupina BISOL Group je v nedavnih poplavah utrpela škodo velikih razsežnostih, ki po prvih ocenah sega nekje do 30 milijonov evrov.
Foto: BISOL Group

Kot je povedal predsednik uprave skupine Bisol Group Uroš Merc, je v poslovnem smislu zaradi ekonomije obsega ponovna vzpostavitev proizvodne dejavnosti na prvem mestu.

V družbi si prizadevajo v čim krajšem možnem času nadoknaditi zamude pri dobavah. Prioriteta pri zagonu proizvodnje bo usmerjena v produkte, blagovne znamke Bisol. Zamude na preostalih segmentih bodo postopoma odpravljali do konca leta, v celoti naj bi jih po napovedih predvidoma sanirali do konca prvega četrtletja prihodnjega leta.

lpc/zc
© STA, 2023