Slovenski odbojkarji danes z Ukrajino za polfinale v Rimu

Varna, 11. septembra - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu danes zagotovo odigrala zadnjo tekmo v Varni. Ali bo to tudi zadnja tekma na prvenstvu ali pa bo odpotovala na polfinalni obračun v Rim, bo pokazal obračun z Ukrajino, s katero so Slovenci odigrali tudi prvo tekmo v predtekmovalni skupini.

Ljubljana, Dvorana Maksa Pečarja. Medijski termin slovenske moške odbojkarske reprezentance v okviru priprav na kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah Pariz 2024. Odbojkar Tine Urnaut. Foto: Katja Kodba/STA

Ljubljana, Dvorana Maksa Pečarja.
Medijski termin slovenske moške odbojkarske reprezentance v okviru priprav na kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah Pariz 2024.
Odbojkar Tine Urnaut.
Foto: Katja Kodba/STA

Takrat so zmagali s 3:1, vsi v slovenskem taboru verjamejo, da bodo sicer neugodni Ukrajinci padli še drugič.

V slovenskem taboru so prepričani, da so imeli v dvoboju s Turčijo, v katerem so se izvlekli iz neugodnega položaja, le nekoliko slabši dan. Zavedajo se, da bodo morali proti Ukrajincem, ki so jih lani namučili v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Ljubljani, pokazati boljšo igro, predvsem v napadu. Tudi Ukrajinci znajo, tako kot so to delali Turki, odlično blokirati in igrati dobro obrambo. Znajo pa tudi odlično servirati.

ic/ic
© STA, 2023