Gauff in Sabalenka finalistki v New Yorku

New York, 8. septembra - Američanka Coco Gauff in Belorusinja Arina Sabalenka sta finalistki zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Devetnajstletna domačinka je v polfinalu premagala Čehinjo Karolino Muchova s 6:4 in 7:5, Sabalenka pa je ugnala Američanko Madison Keys z 0:6, 7:6 in 7:6.

ZDA, Flushing. Američanka Coco Gauff je finalistka zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Ameriška teniška igralka Coco Gauff. Foto: dpa/STA

ZDA, Flushing.
Američanka Coco Gauff je finalistka zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.
Ameriška teniška igralka Coco Gauff.
Foto: dpa/STA

Avstralija, Adelaide. Beloruska teniška igralka Arina Sabalenka. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Avstralija, Adelaide.
Beloruska teniška igralka Arina Sabalenka.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Gauff se je drugič v karieri prebila v finale turnirja za grand slam in postala najmlajša finalistka OP ZDA po njeni vzornici Sereni Williams 1999. Šesta nosilka je zmagala še 11. dvoboj zaporedoma, kar je najdaljši niz v karieri. Lovila bo svoj prvi naslov za grand slam.

V finalu ji bo nasproti stala Sabalenka, druga nosilka bo prihodnji teden prvič v karieri nova številka 1 na lestvici WTA. Tokrat se je proti Keys precej namučila, da se je prebila v drugi letošnji finale na turnirjih za grand slam, po zmagi na OP Avstralije.

nem/ag/nem
© STA, 2023