Vreme: Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo

Ljubljana, 31. avgusta - Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastala kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in ponoči bo v zahodni polovici Slovenije pretežno oblačno, na Primorskem bodo posamezne plohe, lahko tudi kakšna nevihta.

V petek bo delno jasno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pa sprva pretežno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo sončno in toplo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V nedeljo popoldne lahko na severu Slovenije nastane kakšna nevihta.

Vremenska slika: Nad Alpami, severnim Sredozemljem in srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se pomikajo severno od Alp. Od zahoda bo nad naše kraje začel dotekati bolj suh in postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo od zahoda razjasnilo, zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod v notranjosti Hrvaške še rahlo deževalo. Popoldne bo več oblačnosti v Alpah, kjer lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha, zvečer in v noči na petek pa tudi ob severnem Jadranu. V petek bo sončno in topleje.

Biovreme: V četrtek in petek bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden.

laz/laz
© STA, 2023