Sheme kakovosti kot priložnost za kmete, gostince in turizem

Gornja Radgona, 29. avgusta - Uporaba znaka Izbrana kakovost - Slovenija ter živil, označenih s tem znakom, bi lahko bila priložnost za slovensko kmetijstvo, gostinstvo in turizem, so menili sogovorniki na okrogli mizi, ki jo je v okviru sejma Agra v Gornji Radgoni danes pripravilo ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Gornja Radgona, Pomurski sejem. Okrogla miza o živilih z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija". Moderatorka Martina Kolenc Novak, generalna direktorica na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ana Le Marechal Kolar, predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) Gašper Puhan in direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič. Foto: Vida Toš/STA

Gornja Radgona, Pomurski sejem.
Okrogla miza o živilih z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija".
Moderatorka Martina Kolenc Novak, generalna direktorica na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ana Le Marechal Kolar, predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) Gašper Puhan in direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič.
Foto: Vida Toš/STA

Gornja Radgona, Pomurski sejem. Okrogla miza o živilih z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija". Generalna direktorica na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ana Le Marechal Kolar, predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) Gašper Puhan in direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič. Foto: Vida Toš/STA

Gornja Radgona, Pomurski sejem.
Okrogla miza o živilih z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija".
Generalna direktorica na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ana Le Marechal Kolar, predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) Gašper Puhan in direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič.
Foto: Vida Toš/STA

Gornja Radgona, Pomurski sejem. Okrogla miza o živilih z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija". Generalna direktorica na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ana Le Marechal Kolar, predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) Gašper Puhan in direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič. Foto: Vida Toš/STA

Gornja Radgona, Pomurski sejem.
Okrogla miza o živilih z znakom "Izbrana kakovost - Slovenija".
Generalna direktorica na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ana Le Marechal Kolar, predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE (Jeunes Restaurateurs) Gašper Puhan in direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič.
Foto: Vida Toš/STA

Živila z oznako Izbrana kakovost - Slovenija dodatno nadzorujejo in so višje kakovosti, je povedala generalna direktorica direktorata za hrano in ribištvo na kmetijskem ministrstvu Ana Le Marechal Kolar. Predstavnik mednarodnega združenja mladih gostincev JRE Gašper Puhan pa je menil, da bi lahko gostinci povedali, od kod so živila.

Direktorica Kmetijske zadruge Metlika Tatjana Malešič pa je pozvala, da je treba začeti povsem na začetku in otrokom povedati, da s kupovanjem domačega spodbujamo tudi slovenska delovna mesta.

vit/bg
© STA, 2023