Film Barbie v Sloveniji videlo že 100.000 gledalcev

Ljubljana, 23. avgusta - Film Barbie, ki to poletje podira rekorde po svetu, je tudi v Sloveniji prešel nova mejnika - uradno je postal najuspešnejši film studia Warner Bros. vseh časov v Sloveniji, v samo petih tednih predvajanja si ga je do torka v kinu ogledalo 101.517 gledalcev.

Združeno Kraljestvo, London. Premiera filma Baribe režiserke Grete Gerwig, v katerem sta v glavnih vlogah zaigrala Ryan Gosling in Margot Robbie. Kanadski igralec Ryan Gosling in avstralska igralka Margot Robbie. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Združeno Kraljestvo, London.
Premiera filma Baribe režiserke Grete Gerwig, v katerem sta v glavnih vlogah zaigrala Ryan Gosling in Margot Robbie.
Kanadski igralec Ryan Gosling in avstralska igralka Margot Robbie.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Kot je sporočil distributer Blitz Film, je Barbie v kino blagajne prinesla več kot 691.300 evrov. Po zaslužku na kino blagajnah se je tako uvrstila pred do sedaj najuspešnejša Warnerjeva filma Joker in Zvezda je rojena.

Globalno je Barbie v kino blagajne prinesla že več kot 1,2 milijarde dolarjev, hitro pa se bliža mejniku 1,36 milijarde, kar je trenutni zaslužek filma Super Mario Bros. Movie, ki zaenkrat še drži naziv najbolj donosnega filma kino blagajn na svetovni ravni.

V filmu režiserke Grete Gerwig sta v glavnih vlogah zaigrala Margot Robbie in Ryan Gosling.

tv/av
© STA, 2023