Vlada za državnega sekretarja imenovala Šefica, ki bo bdel nad obnovo po poplavah

Ljubljana, 17. avgusta - Vlada je na seji za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade imenovala Boštjana Šefica, ki bo bdel nad obnovo po nedavnih poplavah. Za pripravo rešitev, ukrepov in izhodišč za obnovo pa bo skrbelo posvetovalno telo, njegovo vzpostavitev bo koordiniral priznani gradbeni inženir Marjan Pipenbaher. Ko bodo vedeli, kdo bo v posvetovalnem telesu, pa se bodo odločili, kdo ga bo vodil, je na novinarski konferenci po seji vlade dejala ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. V posvetovalnem telesu bodo po njenih navedbah sicer predstavniki različnih strok.

Ljubljana, Ministrstvo za notranje zadeve. Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Boštjan Šefic. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, Ministrstvo za notranje zadeve.
Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Boštjan Šefic.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Za koordinacijo ukrepov in aktivnosti obnove na medresorskem nivoju pa bo zadolžen danes imenovani državni sekretar Šefic, ki je bil prvi operativec v času begunske krize. Imel bo dostop do vseh resorjev in bo lahko določal tudi prioriteto ukrepov, je še pojasnila ministrica.

spc/lem/lem
© STA, 2023