Vreme: Danes bo sončno

Ljubljana, 8. avgusta - Danes bo večinoma sončno, čez dan se bo oblačnost v hribovitih krajih na zahodu nekoliko povečala. Popoldne bo ponekod zapihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo delno jasno, več sonca bo v južni Sloveniji. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici države krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija. Krajevne padavine se bodo ponekod pojavljale tudi ponoči.

Obeti: V četrtek bo sprva nekaj več oblačnosti, čez dan se bo delno razjasnilo. Popoldne bo možna še kakšna manjša ploha. V petek bo sončno in postopno topleje.

Vremenska slika: Nad zahodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa izrazito ciklonsko območje. Z zahodnikom k nam priteka postopno bolj topel in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno v Alpah. V sredo bo delno jasno, v krajih severno od nas spremenljivo oblačno. Popoldne in zvečer bodo v Alpah nastajale plohe in nevihte.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden. V sredo bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen, kazal se bo kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in utrujenost.

jkl/jkl
© STA, 2023