Vodenje Elektra Maribor prevzela Tatjana Vogrinec Burgar

Maribor, 1. avgusta - Vodenje Elektra Maribor je danes prevzela Tatjana Vogrinec Burgar, ki ji je nadzorni svet družbe sredi julija podelil štiriletni mandat. Na tem mestu je nasledila dosedanjega vršilca dolžnosti Jureta Bočka, ki se vrača v nadzorni svet, potem ko je vodenje začasno prevzel aprila po sporazumnem dogovoru o prenehanju mandata Jožeta Hebarja.

Maribor. Vodenje Elektra Maribor je danes prevzela Tatjana Vogrinec Burgar, ki ji je nadzorni svet družbe sredi julija podelil štiriletni mandat. Foto: Elektro Maribor

Maribor.
Vodenje Elektra Maribor je danes prevzela Tatjana Vogrinec Burgar, ki ji je nadzorni svet družbe sredi julija podelil štiriletni mandat.
Foto: Elektro Maribor

Diplomirana pravnica je bila v podjetju zaposlena 18 let, delala je na različnih delovnih mestih, a je morala v času Hebarja zapustiti podjetje. Po njegovem odhodu se je z družbo sodno poravnala in se spet zaposlila v mariborskem elektrodistribucijskem podjetju na mestu direktorice projektov.

Med osrednjimi izzivi nova predsednica uprave izpostavlja pozicioniranje družbe v slovenskem elektroenergetskem sistemu ter organiziranost družbe oziroma distribucijskega omrežja v severovzhodnem delu države.

gm/mlu
© STA, 2023