Vzpostavljajo omrežje skrbnikov podatkov za javni sektor

Ljubljana, 5. junija - Ministrstvo za digitalno preobrazbo je v okviru projekta razvoja omrežja skrbnikov podatkov za javni sektor danes pripravilo drugo od dveh delavnic za predstavnike različnih organov javnega sektorja, ki bodo prevzeli vlogo skrbnika podatkov v njihovi organizaciji.

Kitajska, Guizhou.
Industrija masovnih podatkov, masovni podatki, big data, razvoj, komunikacije, računalništvo, digitalizacija, digitalno, računalništvo v oblaku, virtualno.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Potem ko so decembra lani na prvi delavnici s ključnimi deležniki javnega sektorja zbrali ideje in predloge, na podlagi katerih je ekipa OECD pripravila osnutek profila za vlogo skrbnika podatkov za slovenski javni sektor, so danes predstavili osnutek profila skrbnika podatkov in dokončno opredelili njegovo vlogo.

Slovenija je v poročilu OECD o digitalni upravi Slovenije za leto 2021 opredelila potrebo po bolj strateškem vodstvu in zmogljivostih za spodbujanje pristopov v javnem sektorju ter po dvigu potrebne ozaveščenosti in veščin med svojimi javnimi uslužbenci.

jb/mlu
© STA, 2023