Člani novega sveta RTVS Graha Whatmougha pozvali k čimprejšnjemu sklicu prve seje

Ljubljana, 29. maja - Člani novega sveta Radiotelevizije Slovenija so pozvali vršilca dolžnosti generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha k čimprejšnjemu sklicu prve seje novega sveta RTV, predlagajo naslednji ponedeljek. Hkrati pozivajo, naj do polnega delovanja novega sveta RTV ne sprejema nobene odločitve, ki ni nujna ali bi lahko imela dolgoročne posledice za delovanje in poslovanje RTV.

Ljubljana, pred RTVS.
Novinarska konferenca, na kateri so predstavniki zaposlenih in stavkajočih na RTV Slovenija predstavili stališča glede odločitve Ustavnega sodišča RS o odpravi zadržanja novele zakona o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTVS.
Foto: Bor Slana/STA

Kot je v izjavi za javnost zapisalo 11 članov novega sveta RTV, so pripravljeni prevzeti svoje naloge, ki bodo usmerjene v prihodnost ter zagotavljanje najvišjih standardov v programih in storitvah javne radiotelevizije.

Ustavno sodišče je namreč v petek odpravilo sklep o začasnem zadržanju dela novele zakona o RTV. Z današnjo objavo v uradnem listu pa začenja teči sedemdnevni rok, v katerem se mora konstituirati novi svet zavoda. Ta šteje 17 članov.

lad/moz
© STA, 2023