Papež na binkoštno nedeljo opozoril na konflikte in delitve v svetu

Vatikan, 28. maja - Papež Frančišek je na današnjo binkoštno nedeljo med mašo v baziliki svetega Petra v Vatikanu opozoril na zlo, ki ga ljudje izvajajo v vojni, in kritiziral stanje v družbi, pri čemer je obžaloval nesoglasja in delitve v svetu.

Vatikan.
Papež Frančišek je na današnjo binkoštno nedeljo med mašo v baziliki svetega Petra v Vatikanu opozoril na zlo, ki ga ljudje izvajajo v vojni, in kritiziral stanje v družbi, pri čemer je obžaloval nesoglasja in delitve v svetu.
Papež Frančišek.
Foto: dpa/STA

V današnjem svetu je toliko nesoglasij, toliko delitev. Vsi smo povezani, a kljub temu ločeni drug od drugega, je menil papež. Zdi se neverjetno, koliko zlobnega lahko naredi človek, je dodal Frančišek, ki je bil videti dobrega zdravja, potem ko je v petek zaradi vročine odpovedal več avdienc.

Frančišek je nato pred verniki na Trgu svetega Petra prosil za mir za mnoga ljudstva po vsem svetu, še posebej v Ukrajini.

Binkošti so v Katoliški cerkvi poleg velike noči, božiča in Marijinega vnebovzetja eden od štirih največjih praznikov. S praznikom se kristjani spominjajo prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve.

sg/lkr/sg
© STA, 2023