Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BLED - Glavni slovenski favorit za visoka mesta na domačem evropskem prvenstvu v veslanju na Bledu Rajko Hrvat je v predtekmovanju lahkih skifov zasedel drugo mesto in bo moral v petek ob 10. uri v repasaž. Na dodatni tekmi za polfinale bo nastopil tudi dvojec brez krmarja z Jako Časom in Nikom Krebsom. Danes bosta med skifisti nastopila še Nina Kostanjšek in Filip Matej Pfeifer.

ZÜRICH - Mednarodna smučarska zveza Fis je ob robu kongresa v Zürichu objavila koledar za sezono 2023/24. Na njem pričakovano ni ženskih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju Mariboru. Zlato lisico bo spet gostila Kranjska Gora, 6. in 7. januarja 2024 bosta tam ženski veleslalom in slalom. Slednja bo v prihodnji sezoni tradicionalno gostila tudi moški tekmi, in sicer bo 9. marca 2024 na sporedu veleslalom, 10. marca pa še slalom. Sezona svetovnega pokala alpskega smučanja se bo prav tako kot običajno začela v Söldnu, kjer bosta 28. in 29. oktobra letos ženski in moški veleslalom. Finale sezone bo v Saalbachu med 16. in 24. marcem 2024.

FRANKFURT - Klubi nemških prve in druge lige so zavrnili vstop zasebnega vlagatelja v lastništvo nemške nogometne lige (DFL). Na sredini izredni seji predlog o zeleni luči za prodajo manjšinskega deleža enemu od štirih neimenovanih ponudnikov ni dobil zahtevane dvotretjinske večine 36 klubov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Načrt DFL z novim vlagateljem pa je bil takšen, da bi ta dobil 12,5 odstotka medijskih pravic za prvo in drugo ligo za obdobje 20 let. DFL je pri tem računala, da bi za to iztržila približno dve milijardi evrov.

SUNRISE - Hokejisti ekipe Florida Panthers so se uvrstili v finale severnoameriške lige NHL, potem ko so na četrti tekmi finala vzhodne konference doma s 4:3 premagali Carolina Hurricanes ter se tako s 4:0 v zmagah prebili v boj za Stanleyjev pokal. Junak tekme je postal Matthew Tkachuck, ki je prispeval dva gola, prvega v 11. minuti za vodstvo z 2:0, drugega pa pet sekund pred koncem tekme, ko je postavil končni izid. Florida se bo v finalu merila z boljšim iz dvoboja med Las Vegas Golden Knights in Dallas Stars. V finalu zahodne konference bolje kaže zasedbi iz Las Vegasa, ki vodi s 3:0 v zmagah.

lr/gj/lr
© STA, 2023