Policija z otroško slikanico ob mednarodnem dnevu pogrešanih otrok

Ljubljana, 25. maja - Slovenska policija je v sodelovanju s fundacijo Amber Alert Europe ob današnjem mednarodnem dnevu pogrešanih otrok izdala otroško slikanico, s katero se je pridružila vseevropski preventivni kampanji. Slikanica, prevedena v 20 jezikov, otroke uči, kako se zavarovati pred tem, da bi se izgubili.

Ljubljana.
Slovenska policija je v sodelovanju s fundacijo Amber Alert Europe ob današnjem mednarodnem dnevu pogrešanih otrok izdala otroško slikanico, s katero se je pridružila letošnji vseevropski preventivni kampanji.
Foto: Policija

Kot je opozoril predsednik Evropske mreže policijskih strokovnjakov za pogrešane osebe Damjan Miklič, najmlajšim v današnjem času preti veliko nevarnosti, zato je pomembno, da jih ozavestimo o samozaščitnem obnašanju, da vedo, kaj storiti, če jih ogovori neznana oseba ali jih celo povabi k sebi, oziroma kako naj se odzovejo, če se izgubijo.

Po besedah predsednika fundacije Franka Hoena je varnost otrok izrednega pomena, zato so veseli, da lahko začnejo s kampanjo, ki jim bo pomagala pri učenju o osebni varnosti.

gm/spc
© STA, 2023