Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 24. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TRENTO - Na kolesarski dirki po Italiji bo danes na sporedu 17. etapa, ki bo karavano popeljala od Pergine Valsugane do Caorla ob Jadranskem morju. Slovenski as Primož Roglič bo po včerajšnji etapi, v kateri je proti Britancu Geraintu Thomasu in Portugalcu Joau Almeidi izgubil 25 sekund, od četrtka do sobote lovil manjši zaostanek v lovu na skupno zmago.

VARAŽDIN - Slovenska ženska kegljaška reprezentanca se je na ekipnem svetovnem prvenstvu uvrstila v četrtfinale. Dosegla je tretjo zmago, tokrat je bila boljša od Češke s 7:1. S tem je osvojila prvo mesto v skupini. V četrtek se bo ob 15. uri za polfinale pomerila z Romunijo.

DUNAJ - Potem ko sta se v ženski konkurenci med kandidatke za igralko leta Evropske rokometne zveze EHF uvrstili Slovenki Ana Gros in Elizabeth Omoregie, je EHF v začetku tedna objavila tudi kandidate za priznanja v moški konkurenci. Med temi so tudi štirje Slovenci, in sicer Aleks Vlah, Blaž Janc, Blaž Blagotinšek in Matej Gaber.

DALLAS - Hokejisti Vegas Golden Knights so tik pred pred napredovanjem v finale severnoameriške lige NHL. V finalu zahodne konference po slavju v gosteh pri Dallas Stars s 4:0 v zmagah vodijo s 3:0 in jim tako le še en uspeh manjka za preboj v finale.

MIAMI - Košarkarji Boston Celtics so podaljšali nastope v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA, potem ko so v dvoboju z Miami Heat dosegli prvo zmago. Na četrti tekmi, ko je imel Miami pred domačimi navijači prvo priložnost za uvrstitev v veliki finale, so Kelti zmagali s 116:99 in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:3.

MADRID - Španska nogometna zveza (RFEF) je izbrisala rdeči karton napadalcu Reala Madrida, Brazilcu Viniciusu Juniorju. Ta je v zadnjih dneh v ospredju zaradi rasistično usmerjenih žaljivk proti njemu na nedeljski prvenstveni tekmi v gosteh pri Valencii. Španska policija je v torek priprla sedem ljudi v povezavi s temi rasističnimi izpadi. RFEF pa je objavil, da je klub dobil 45.000 evrov kazni ter zaprtje južne tribune na stadionu Mestalla za pet tekem.

TOKIO - Honda se je po krajši odsotnosti odločila za vrnitev v svetovno prvenstvo formule 1. Japonci bodo dirkalni ekipi Aston Martin od leta 2026 dobavljali motorje. Kot je danes sporočil japonski proizvajalec avtomobilov, je z angleško ekipo sklenil tovarniško sodelovanje.

zza/lr/alz/tb/zza
© STA, 2023