Opozicijski poskus ukinitve nezdružljivosti Zoisove in republiške štipendije končal zakonodajno pot v DZ, koalicija pa je že vložila svojo novelo zakona

Ljubljana, 23. maja - DZ je na seji po predstavitvi stališč poslanskih skupin ugotovil, da je zakonodajni postopek o predlogu novele zakona o štipendiranju, ki jo je v DZ vložila SDS končan. Predlog namreč ni bil sprejet že na matičnem odboru za delo, ker je koalicija vložila svoj predlog, ki prav tako ukinja nezdružljivost republiške in Zoisove štipendije.

Na seji je poslanec NSi Aleksander Reberšek povedal, da je cilj zakona odprava diskriminacije mladih, saj bi bili lahko upravičeni do hkratnega prejemanja tako državne kot Zoisove štipendije.

Poslanec SD Damijan Zrim je povedal, da predlogu novele zakona o štipendiranju na matičnem delovnem telesu niso nasprotovali iz vsebinskih razlogov.

S predlogom novele zakona koalicijski partnerji izpolnjujejo eno izmed obljub, zapisanih tudi v koalicijski pogodbi, je izpostavila poslanka Svobode Sara Žibrat.

vi/lte
© STA, 2023