Vreme: Zvečer se bo ozračje umirilo

Ljubljana, 23. maja - Zvečer se bodo nevihte umirile. V drugem delu noči se bodo v severni polovici Slovenije spet začele pojavljati krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo spremenljivo, ponekod tudi pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, pogostejše bodo sredi dneva in popoldne, ko bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Popoldne bo na severu možna še kakšna močnejša nevihta.

Obeti: V četrtek zjutraj ali dopoldne se bo delno zjasnilo, čez dan bo možna kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V petek bo sončno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo, Balkanom in osrednjim Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka. Hladna fronta se severno od Alp iznad Nemčije pomika proti vzhodu. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer se bodo nevihte umirile. V sredo bo ob Jadranu ter v Furlaniji sončno in večinoma suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo plohe in nevihte, ki jih bo več v Alpah.

vv/vv
© STA, 2023