Umrl britanski pisatelj Martin Amis

London, 21. maja - V 74. letu starosti je v petek na svojem domu na Floridi za posledicami hude bolezni umrl britanski pisatelj Martin Amis, ki velja za enega od najbolj cenjenih britanskih piscev svoje generacije. Med njegovimi znanimi romani so Denar, Časovna puščica in Hiša srečanj.

Velika Britanija.
V 74. letu starosti je v petek na svojem domu na Floridi za posledicami hude bolezni umrl britanski pisatelj Martin Amis, ki velja za enega od najbolj cenjenih britanskih piscev svoje generacije. Med njegovimi znanimi romani so Denar, Časovna puščica in Hiša srečanj.
Foto: Wikipedia

Po romanu The Zone of Interest, ki govori o ljubezni v taborišču Auschwitz, so posneli tudi film, ki ga prav te dni predstavljajo na filmskem festivalu v Cannesu.

Avtorja 14 romanov, dveh zbirk kratke proze in osmih neproznih zbirk Amisa so bralci revije Book pred leti uvrstili med 20 najboljših sodobnih britanskih piscev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Martin Amis se je rodil leta 1949 v Oxfordu. Njegov oče je bil Bookerjev nagrajenec Kingsley Amis, z romanom Časovna puščica pa se je tudi sam uvrstil v ožji izbor za Bookerjevo nagrado.

np/spc/np
© STA, 2023