Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Potem ko si je v torek finale nogometne lige prvakov že priigral milanski Inter, bo ta danes dobil še tekmeca za evropski naslov. Ob 21. uri bosta povratno polfinalno tekmo igrala Manchester City in branilec naslova Real Madrid. Prva tekma - za mnoge finala pred finalom - se je končala z 1:1.

BAKU - Danes se v Bakuju začenja 39. evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki, ki bo trajalo do nedelje. V Azerbajdžan je odpotovala tudi številčna slovenska odprava, ki je z Jekaterino Vedenejevo spet med kandidatkami za kolajne. Prvenstvo se bo začelo s tekmovanjem mladinskih skupinskih sestav, med katerimi bo po več letih spet tudi Slovenija.

NEW YORK - Ekipa San Antonio Spurs je imela srečno roko pri loteriji severnoameriške košarkarske lige NBA, na kateri so določili vrstni red za nabor novincev, ki bo v New Yorku 22. junija. Tako bo lahko zelo verjetno izbrala francoskega prihajajočega zvezdnika Victorja Wembanyamo, je objavila NBA. Za San Antoniom bodo v naboru pri izbiri košarkarja na vrsti Charlotte Hornets, tretji bodo izbirali Portland Trail Blazers in četrti Houston Rockets. Dallas Mavericks bodo izbirali kot 10. ekipa.

ZAGREB - Nekdanji slovenski nogometaš Dejan Nemec je osumljen tihotapljenja ljudi preko meja Evropske unije. Kot poroča časnik EkipaSN, je 46-letnega nekdanjega reprezentanta priprla hrvaška policija, saj naj bi ga sodeloval pri ilegalnem prevozu 14 kitajskih državljanov iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško.

DENVER - Košarkarji moštva Denver Nuggats so na prvi tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NBA ugnali Los Angeles Lakers s 132:126. Kljub vodstvu z 21 točkami v tretji četrtini so se v zadnji minuti tresli za zmago, saj so se gostitelji približali na tri točke zaostanka. Pri zmagovalcih je Nikola Jokić, MVP lige v zadnjih dveh sezonah, dosegel kar 34 točk, neverjetnih 21 skokov in 14 podaj ter dosegel šesti trojni dvojček v končnici. Vlatko Čanćar v dresu ekipe iz Kolorada ni dobil priložnosti.

ag/jz/lr/zza/ag
© STA, 2023