Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PHOENIX - Košarkarji Denver Nuggets so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NBA po dveh uvodnih zmagah proti Phoenix Suns tokrat zabeležili še drugi poraz, tako da je boj na štiri zmage izenačen na 2:2. Sonca, ki so spet igrala brez bolnega Chrisa Paula, so v razprodani domači dvorani Footprint Center na četrti tekmi zmagala s 129:124, Kevin Durant in Devin Booker pa sta vsak dosegla po 36 točk. Gostom, za katere Slovenec Vlatko Čančar tudi tokrat ni igral, ni pomagalo niti izjemnih 53 točk srbskega zvezdnika Nikole Jokića.

LJUBLJANA - Na ženski teniški lestvici WTA ni prišlo do sprememb v vrhu. Številka 1 ostaja Poljakinja Iga Swiatek. Druga je zmagovalka teniškega turnirja serije 1000 v Madridu Belorusinja Arina Sabalenka, ki je dobila dvoboj prvih dveh igralk sveta. Od Slovenk je najvišje na 110. mestu Tamara Zidanšek, ki je izgubila pet mest. Druga najboljša Slovenka je Kaja Juvan, ki je po novem na 130. mestu. V primerjavi s prejšnjo lestvico pa je izgubila osem mest.

LJUBLJANA - Potem ko je mladi španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz po Barceloni v nedeljo osvojil še Madrid z nagradnim skladom 7,7 milijona evrov, je na posodobljeni svetovni lestvici zmanjšal zaostanek za številko 1, Srbom Novakom Đokovićem, na le pet točk. Tretji ostaja Rus Danil Medvedjev. Slovenci so daleč od vrha. Najboljši na lestvici je še vedno že dlje časa športno upokojeni Aljaž Bedene, ki je 432. Med še dejavnimi igralci je najvišje Bor Artnak na 691. mestu.

SUNRISE - Hokejisti s Floride nadaljujejo odlične predstave v končnici severnoameriške hokejske lige NHL. Floridski panterji so zmagali na tretji tekmi polfinala vzhodne konference. Na domačem ledu so Toronto Maple Leafs premagali po podaljšku s 3:2 in povedli s 3:0 v zmagah.

zza/am/zza
© STA, 2023