Pregled - šport, 27. 4. (četrtek)

Ljubljana, 27. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 27. aprila.

CAZIN - Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 v Cazinu izgubila z BiH s 26:27 (15:15). Slovenija se bo v nedeljo v zadnjem krogu pomerila še s Kosovom, tekma v Velenju se bo začela ob 18. uri.

KAIRO - Slovenska telovadka Zala Trtnik se je prvi dan kvalifikacij zadnje tekme svetovnega pokala v gimnastiki v Kairu uvrstila v finale na dvovišinski bradlji. Z oceno 12,600 je zasedla sedmo mesto. Lucija Hribar je bila z 12,033 na koncu 14. Moški del reprezentance je ostal brez finalnega nastopa.

BLED - Na Bledu je danes potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za člane. To je bila hkrati tudi izbirna tekma za sestavo reprezentanc. Do naslovov članskih državnih prvakov so priveslali Mia Medved, Matevž Manfreda, Špela Ponomarenko Janić, Anže Urankar in Jošt Zakrajšek, je v sporočilu za javnost zapisala Kajakaška zveza Slovenije (KZS).

NEUCHATEL - Britanec Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) je zmagovalec tretje etape in novi vodilni v skupnem seštevku dirke po Romandiji. Na trasi od Morteauja do La Chaux-de-Fondsa (162,7 km) je v sprintu večje skupine ugnal Španca Juana Ayusa (UAE Team Emirates) in Francoza Romaina Bardeta (Team DSM). Domen Novak (UAE Team Emirates) je vnovič precej zaostal za najboljšimi in bil 132. z zaostankom 13:27 minute. V Švici edini Slovenec na dirki opravlja vlogo pomočnika mlademu Ayusu in izkušenemu Britancu Adamu Yatesu. V skupnem seštevku Novak zaseda 111. mesto (+14:05).

MADRID - Košarkarji beograjskega Partizana so tudi na drugi četrtfinalni tekmi evrolige premagali Real. V torek so v Madridu zmagali z 89:87, danes pa s 95:80, s čimer jih do nastopa na zaključnem turnirju med 19. in 21. majem v Kaunasu loči le še ena zmaga. Monaco je premagal Maccabi iz Tel Aviva s 86:74 in izid v zmagah izenačil na 1:1.

BARCELONA - Nogometašice Barcelone so prve finalistke elitne lige prvakinj. S skupnim izidom 2:1 so premagale Chelsea in si tretjič zapovrstjo zagotovile nastop v finalu. Tekmice bodo znane po povratni tekmi med Arsenalom in Wolfsburgom (2:2), za katerega igra slovenska reprezentantka Sara Agrež.

ASTANA - Pred zadnjim obračunom svetovnega šahovskega prvenstva je izid poravnan na 6,5:6,5. Rus Jan Nepomnjaščij in Kitajec Ding Liren sta se namreč v 13. obračunu v kazahstanski Astani razšla brez zmagovalca po 40 potezah. Zadnja partija rednega dela bo na vrsti v soboto.

MILWAUKEE - Košarkarji Miami Heat so v Milwaukeeju po podaljšku premagali Bucks s 128:126 in se s 4:1 v zmagah uvrstili v drugi krog končnice severnoameriške lige NBA. Ljubljančan Goran Dragić ni igral za Milwaukee, ki je kot najboljša ekipa rednega dela presenetljivo že končala sezono. Prav tako na vzhodnem delu so igralci New York Knicks napredovali s 4:1 v zmagah, saj so v Clevelandu Cavaliers v petem dvoboju odpravili s 106:95. Na zahodnem delu lige so Memphis Grizzlies doma premagali Los Angeles Lakers s 116:99 in izid v zmagah znižali na 2:3. Ekipa Golden State Warriors, branilka naslova, pa je v Sacramentu s 123:116 ugnala Kings in povedla s 3:2 v zmagah.

BOSTON - Hokejisti Floride Panthers so v severnoameriški hokejski ligi NHL v Bostonu s 4:3 premagali Bruins, najboljšo ekipo rednega dela, in s tem znižali izid v zmagah na 2:3 ter obdržali upanje na napredovanje v drugi krog končnice na vzhodu. Srečanje je odločil Matthew Tkachuk po šestih minutah in petih sekundah podaljška. Na zahodnem delu je v peti tekmi ekipa Seattle Kraken doma s 3:2 premagala Colorado Avalanche, branilce naslova, in povedla s 3:2 v zmagah.

ad/alz/jz/alz
© STA, 2023