Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MACAO - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, po novem 13. na svetovni lestvici, je zmagal tudi v osmini finala na turnirju v Macau, ki bo potekal do 23. aprila. Hrastničan je namreč po težki tekmi s 3:2 premagal Kitajca Liang Jingkuna, petega igralca svetovne lestvice.

LJUBLJANA - Nekdanji nogometaš Dejan Plastovski je danes nastopil mandat vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za šport na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport do imenovanja direktorja s polnimi pooblastili, vendar največ za šest mesecev. Nasledil je nekdanjo alpsko smučarko Petro Robnik, ki je bila bila doslej tudi v. d.

EDMONTON - Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so po uvodni zmagi v končnici lige NHL proti Edmonton Oilers na drugi tekmi v Rogers Placeu izgubili z 2:4. Tako je zdaj dvoboj v boju na štiri zmage pred selitvijo v Los Angeles, kjer bosta naslednji dve tekmi, poravnan na 1:1. Kopitar je po blesteči uvodni predstavi, ko je bil s štirimi točkami prvi mož tekme, tokrat na ledu proti vratom tekmeca sprožil en gol.

MADRID - Rafael Nadal, ki si je januarja na odprtem prvenstvu Avstralije poškodoval kolk, je na Instagramu sporočil, da ne bo nastopil na teniškem turnirju ATP serije masters 1000 v Madridu od 24. aprila do 7. maja. Španski as si še vedno ni opomogel po poškodbi in upa, da bo nared vsaj za Roland Garros.

NEW YORK - Mike Brown, 53-letni trener košarkarjev Sacramento Kings, je bil na svojevrsten način izbran za najboljšega trenerja leta. Brown je namreč postal prvi trener v zgodovini, ki je prejel vseh 100 glasov za prvo mesto v glasovanju za nagrado, s čimer je dominiral v boju za naslov.

DENVER - V prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA so odigrali tri obračune, v katerih so slavila domača moštva. Memphis je premagal LA Lakers s 103:93 in serijo poravnal na 1:1, zmagali so tudi Milwaukee Bucks s 138:122 ter izid obračuna z Miamijem poravnali na 1:1. Goran Dragić je v treh minutah pod obročema za Bucks dosegel dve točki. Denver je povedel z 2:0 po zmagi nad Minnesoto s 122:113.

PARIZ - Javni maraton olimpijskih iger leta 2024 v Parizu bo 10. avgusta 2024 zvečer "za zmanjšanje vpliva temperature", so danes sporočili organizatorji. Prvi javni maraton v sklopu iger, ki bo odprt za amaterje, bo potekal po isti trasi Pariz - Versailles - Pariz kot moški olimpijski maraton, ki bo na sporedu na isti dan.

zza/am/tb/jz/ic/zza
© STA, 2023