Na praznih londonskih ulicah ponoči izvedli vajo za kronanje Karla III.

London, 18. aprila - V okviru prve vaje za majsko kronanje britanskega kralja Karla III. je zgodaj davi na tihih in praznih ulicah Londona potekala vojaška parada, v kateri je sodelovalo več sto pripadnikov britanske vojske na konjih.

Združeno Kraljestvo, London.
V okviru prve vaje za majsko kronanje britanskega kralja Karla III. je zgodaj davi na tihih in praznih ulicah Londona potekala vojaška parada. Vaja, v kateri je sodelovalo več sto pripadnikov britanske vojske na konjih, bi se sicer morala začeti v ponedeljek ob 22. uri, a je prišlo do zamude.
Foto: dpa/STA

Kralj Karel III. in kraljica soproga Camilla se bosta ob kronanju 6. maja iz Westminstrske opatije v Buckinghamsko palačo vrnila prek parlamentarnega trga, Whitehalla, okoli Trafalgarskega trga, skozi Admiralski lok in po ulici The Mall.

Na največji vojaški slovesnosti na Otoku v zadnjih 70 letih bo sodelovalo več kot 6000 pripadnikov britanskih oboroženih sil ter skoraj 400 pripadnikov oboroženih sil iz najmanj 35 držav Commonwealtha.

V okviru tridnevnega slavja bodo poleg tradicionalnih kraljevih sprevodov pripravili tudi koncert zvezdnikov, veliko kosilo po vsej državi in prostovoljne pobude.

msc/mc/msc
© STA, 2023