Pregled - šport, 17. 4. (ponedeljek)

Ljubljana, 17. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 17. aprila.

MACAO - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, 12. na svetovni lestvici, je zmagal v prvem krogu na turnirju prvakov v Macau, ki bo potekal do 23. aprila. S 3:0 je izločil Kazahstanca Kirila Gerasimenka. Štiriindvajsetletni Jorgić je bil precej boljši od tekmeca, dvoboj je dobil s 33:20 točkami v celotni partiji, ki je trajala dobrih 28 minut. V šestnajstini finala bo Jorgić igral z boljšim iz dvoboja med Kitajcem Jingkunom Liangom, sedmim igralcem na svetovni lestvici, in Portugalcem Marcosom Freitasom, 60. igralcem sveta.

SUWON - Slovenska ženska hokejska reprezentanca je s porazom z 0:2 proti ekipi Poljske začela nastope na svetovnem prvenstvu divizije I-B, v tretjeligaški svetovni konkurenci.

LJUBLJANA - V hokejskem klubu SŽ Olimpiji bo v sezoni 2023/24 mesto prvega vratarja pripadlo Čehu Lukašu Horaku, so sporočili iz ljubljanske zasedbe. Horak je zadnji dve sezoni branil v danski ligi in prihaja v Ljubljano iz moštva Herlev Eagels.

NOVA GORICA - Odbojkarice Calcit Volleyja so na drugi tekmi finala državnega prvenstva v Novi Gorici premagali GEN-I Volley s 3:2 (19, 22, -21, -22, 17) in v seriji povedle z 2:0 v zmagah.

NOVA GORICA - Nogometašev Gorice ne bo več vodil zamejski Slovenec Edoardo Reja. Kot so sporočili iz novogoriškega kluba, so so se z njim sporazumno razšli. Razlog so slabi rezultati, nekdanji trener Lazia, Napolija in številnih drugih italijanskih klubov, potem ko je pred mesecem in pol zamenjal Mirana Srebrniča, ni dvignil rezultatske krivulje navzgor. Rejo bo po poročanju spletne strani nogomania.com zamenjal Agron Šalja, nekdanji trener Celja, ki je deloval tudi kot selektor mlajših slovenskih selekcij.

LJUBLJANA - Logatčan Zoran Mojškerc je bil na današnji skupščini Kegljaške zveze Slovenije izvoljen za novega predsednika in je na vodilni funkciji zamenjal dolgoletnega predsednika Milana Kureliča. Mojškerčev protikandidat je bil Kranjčan Boris Vehovec.

BOSTON - Kenijec Evans Chebet je ubranil lansko zmago na slovitem bostonskem maratonu. Veliko razočaranje pa je nastop prvega favorita Kenijca Eliuda Kipchogeja, ki je želel svoji zbirki dodati še en velik uspeh, a je dvakratni olimpijski prvak zasedel šele šesto mesto.V ženski konkurenci se je zmage veselila Hellen Obiri in poskrbela za tretje kenijsko dvojno slavje tretjič zaporedoma. In prav ženska zmagovalka je največje presenečenje tekmovanja, saj je Hellen Obiri na maratonu nastopila šele drugič v karieri.

ic/ag/zza/jz/ic
© STA, 2023