Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 15. aprila - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

ORMOŽ - Podjetje Carthago, ki se ukvarja s proizvodnjo počitniških vozil, je slovesno odprlo svoj novi obrat v Ormožu, kjer bodo izdelovali predelane kombije Malibu Van. Proizvodnjo s sprva 180 zaposlenimi in okoli 40 izdelanimi vozili na teden bodo zagnali 3. maja, nato pa po besedah direktorice Sandre Županec postopoma širili zmogljivosti. Prvo vozilo je po obratu zapeljala predsednica republike Nataša Pirc Musar in tako simbolično odprla novo proizvodno linijo. Po njenih besedah je to tudi "praznik slovensko-nemškega prijateljstva in že tradicionalno odličnih gospodarskih odnosov med Slovenijo in Nemčijo".

LJUBLJANA - Po vsej Sloveniji poteka prostovoljska akcija Dan za spremembe, s katero Slovenska filantropija spodbuja državljane k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Letos so po državi organizirali 316 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit je spodbujanje dobrega počutja, so sporočili iz organizacije.

LJUBLJANA - Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je v pogovoru za Dnevnikovo sobotno prilogo Objektiv razkrila, da na ministrstvu razmišljajo o uvedbi instituta ugovora vesti za državne odvetnike. Spregovorila je tudi o reformi sodniške mreže, kadrovskem osipu sodnikov in tožilcev ter uzakonitvi kaznivega dejanja femicida.

mlu/mlu
© STA, 2023