Vodnik Gault&Millau Slovenija štiri kape letos podelil desetim restavracijam

Ljubljana, 12. aprila - Eden najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je štiri kape in s tem naziv najboljše restavracije letos podelil desetim restavracijam. Šef leta 2023 je postal Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije, šef prihodnosti pa Rok Martinčič iz Gostilne Jež v Jagnjenici, so danes sporočili iz vodnika.

Ljubljana, Hotel Slon.
The Slovenian edition of the renowned French restaurant guide Gault&Millau announced on Tuesday this year's best Slovenian restaurants that received the highest ranking of four toques.
Photo: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Šef leta 2023 je postal Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Šef leta 2023 je postal Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef prihodnosti je prejel Rok Martinčič iz Gostilne Jež v Jagnjenici.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef prihodnosti je prejel Rok Martinčič iz Gostilne Jež v Jagnjenici.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Šef leta 2023 je postal Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef prihodnosti je prejel Rok Martinčič iz Gostilne Jež v Jagnjenici.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Šef leta 2023 je postal Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Šef leta 2023 je postal Janez Bratovž iz ljubljanske JB restavracije.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef tradicije je prejel kuharski mojster Matej Tomažič, Majerija Slap.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef tradicije je prejel kuharski mojster Ivica Evačić, Restavracija Hotela Marina Izola.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef tradicije je prejel kuharski mojster Matej Tomažič, Majerija Slap.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv šef tradicije je prejel kuharski mojster Ivica Evačić, Restavracija Hotela Marina Izola.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Nazvi mladi talent je prejel Kristian Zule, Stara gostilna Piran.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv najboljšega sommelierja oziroma natakarja je prejel Miralem Junuzović iz postojnskega Bistroja Štorja.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Nazvi mladi talent je prejel Kristian Zule, Stara gostilna Piran.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Hotel Slon.
Razglasitev prejemnikov nagrad najboljšim s področja slovenske kulinarike po izboru slovenskega kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2023.
Naziv najboljši slaščičar je prejel Naser Gashi iz Ljubljane.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.541 znakov (brez presledkov) oziroma 260 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mlu/mrn
© STA, 2023