Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma s 3:4 izgubili obračun proti igralcem Colorado Avalanche, branilcem naslova. Slovenski zvezdnik in kapetan kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri vseh treh zadetkih domačih. Tri točke je z goloma in podajo dosegel tudi njegov soigralec Adrian Kempe. Ekipa Avalanche je na prvem mestu centralne skupine, a s prednostjo ene tekme in istim izkupičkom kot Dallas Stars, ki so po streljanju kazenskih strelov z 2:1 premagali Vegas Golden Knights. Slednji s 107 točkami ostajajo na čelu vzhodnega dela lige in s tem tudi pacifiške skupine. V njej imajo dve točki prednosti pred Edmonton Oilers, ki so San Joseju Sharks nadigrali s 6:1. Tretji so Kopitarjevi kralji s sedmimi točkami zaostanka za Coloradom, a so si že pred časom zagotovili končnico.

DALLAS - Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je sprožilo uradno preiskavo odločitev Dallas Mavericks, ki so pripeljale do poraza s 112:115 proti Chicago Bulls. Strokovni štab zasedbe iz Teksasa se je odločil, da v igro ne bodo poslali nekaj ključnih igralcev, tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić je igral le dobrih 12 minut. Dallas je s porazom ostal brez možnosti za preboj v končnico letošnjega prvenstva.

LOS ANGELES - V severnoameriški košarkarski ligi NBA se vrstijo še zadnji obračuni rednega dela prvenstva. Košarkarji Los Angeles Clippers so v soboto premagali Portland Trail Blazers s 136:125 in se prebili na peto mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki zagotavlja neposredno uvrstitev v končnico. Tega mesta pa še nimajo zagotovljenega.
Na parket so stopili tudi košarkarji Denver Nuggets, ki so si že zagotovili status prvega nosilca na zahodu. Denver je sicer izgubil s 114:118 proti Utah Jazz. Priložnost pri Denverju je dobil tudi Vlatko Čančar, ki je odigral 12 minut in v tem času dosegel en koš ter je v statistiko vpisal po en skok in asistenco. Je pa Koprčan zgrešil vse tri mete za tri točke, na svojem računu pa je imel tudi eno izgubljeno žogo.

BOGOTA - Nemka Tatjana Maria, druga nosilka teniškega turnirja v Bogoti (238.000 evrov nagradnega sklada), je v prvem polfinalu premagala Britanko Francesco Jones s 6:3 in 6:4. V finalu bo igrala proti Peyton Stearns. Nepostavljena Američanka je v drugem polfinalu izločila četrto nosilko Kamilo Rahimovo iz Rusije s 3:6, 6:2 in 6:2. Maria bo v kolumbijski prestolnici skušala osvojiti še tretji turnir WTA v svoji karieri. Enaindvajsetletna Stearns bo prvič igrala v finalu turnirjev WTA, na tej poti je na pokalu colsanitas v četrtfinalu premagala tudi Slovenko Tamaro Zidanšek.

jz/am/jz
© STA, 2023