S Pisanko za Karolino zbirajo sredstva za hudo bolno štiriletno deklico

Ljubljana, 5. aprila - Ta teden v organizaciji društva Viljem Julijan poteka dobrodelna praznična akcija Pisanka za Karolino. Zbrati želijo čim več sredstev za razvoj zdravila za hudo bolno štiriletno deklico Karolino, ki trpi za sindromom Cockayne tipa B. Gensko zdravljenje je edina možnost, da deklici rešijo življenje, so sporočili iz društva.

Ljubljana.
Ta teden v organizaciji društva Viljem Julijan poteka dobrodelna praznična akcija Pisanka za Karolino, s katero želijo zbrati čim več sredstev za razvoj zdravila za hudo bolno štiriletno deklico Karolino.
Deklica Karolina, ki trpi za sindromom Cockayne tipa B.
Foto: Društvo Viljem Julijan

Karolina je edini otrok s to boleznijo v Sloveniji. Gre za zelo kruto bolezen, ki povzroča hude zdravstvene posledice in okvare v telesu, ki spominjajo na prehitro staranje, so pojasnili. Z razvojem genske terapije pa bodo pomagali tudi vsem drugim otrokom s to boleznijo.

Karolini in njeni družini lahko pomagate s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen Za Karolino.

lj/lem/lem
© STA, 2023