Mirjam Mencej prejela ERC projekt za raziskave na temo vloge mrtvih v sodobni družbi

Ljubljana, 30. marca - Mirjam Mencej z Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je s projektom Vloga mrtvih v življenju posameznikov v sodobni družbi uspela na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta za uveljavljene raziskovalce. Skoraj dva milijona evrov vreden projekt se bo začel septembra, trajal pa bo pet let.

Ljubljana.
Mirjam Mencej z Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je s projektom Vloga mrtvih v življenju posameznikov v sodobni družbi uspela na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za uveljavljene raziskovalce. Skoraj dva milijona evrov vreden projekt se bo začel septembra, trajal pa bo pet let.
Foto: Miha Tozon

Med drugim bodo v projektu raziskovali, kako mrtvi vplivajo na mišljenje, vrednote in vedenje ljudi, kako so vključeni v njihove socialne odnose ter kakšen vpliv imajo na posameznike znotraj širšega družbenega, kulturnega in političnega konteksta.

V projektu bo sodelovalo deset raziskovalcev in raziskovalk iz Slovenije in tujine, svoje raziskave opravljali v Sloveniji, na Madžarskem, Slovaškem in v Bosni in Hercegovini.

lu/spc/spc
© STA, 2023