Biden z argentinskim kolegom Fernandezom o gospodarskih temah

Washington, 30. marca - Ameriški predsednik Joe Biden je včeraj po uradni otvoritvi vrha za demokracijo v Beli hiši sprejel predsednika Argentine Alberta Fernandeza, s katerim sta med drugim razpravljala o stanju argentinskega in svetovnega gospodarstva. To srečanje je bilo načrtovano že lani, vendar je takrat Biden zbolel za covidom-19.

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Joe Biden je v sredo po uradni otvoritvi vrha za demokracijo v Beli hiši sprejel predsednika Argentine Alberta Fernandeza, s katerim sta med drugim razpravljala o stanju argentinskega in svetovnega gospodarstva.
Foto: Xinhua/STA

Fernandez se je Bidnu zahvalil za vso pomoč, ki so jo ZDA zagotovile Argentini in drugim državam v boju proti pandemiji.

Razložil je, da se Argentina sooča z najhujšo sušo od leta 1929, kar je hudo prizadelo gospodarstvo. Fernandez je komentiral tudi dogajanje v Ukrajini, rekoč, da je tamkajšnja vojna hudo škodovala svetovnemu gospodarstvu.

Po srečanju je Bela hiša sporočila, da sta se voditelja pogovarjala tudi o vrhu za demokracijo, ki še poteka, in se zavezala sodelovanju za krepitev demokratičnih ustanov v regiji.

akt/rp/akt
© STA, 2023