Princ Harry se je nepričakovano pojavil na londonskem sodišču

London, 27. marca - Britanski princ Harry se je danes nepričakovano pojavil na londonskem sodišču, kjer se je udeležil sodne obravnave v zvezi z njegovo tožbo proti podjetju Associated Newspapers.

Združeno kraljestvo, London.
Britanski princ Harry se je danes nepričakovano pojavil na londonskem sodišču, kjer se je udeležil sodne obravnave v zvezi z njegovo tožbo proti podjetju Associated Newspapers.
Foto: dpa/STA

Podjetje, ki izdaja tabloid Daily Mail, zaradi domnevnega kršenja pravice do zasebnosti poleg Harryja tožita tudi igralki Liz Hurley in Sadie Frost, pevec Elton John in njegov mož David Furnish ter Doreen Lawrence, mama leta 1993 umorjenega najstnika Stephena Lawrenca.

Ta skupina je tožbo vložila lani, ko naj bi pridobili dokaze, da so zaposleni v podjetju Associated Newspapers nameščali prisluškovalne naprave v njihova osebna vozila in domove, najemali zasebne preiskovalce ter snemali zasebne telefonske pogovore.

Podjetje Associated Newspapers je obtožbe opisalo kot obrekovanje ter vnaprej načrtovan poskus, da bi časnik Daily Mail poskušali vplesti v škandal.

jhl/akt/msc
© STA, 2023