Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MIAMI - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v pogovoru za ameriško medijsko hišo CNN čestital Špancu Carlosu Alcarazu za vrnitev na prvo mesto lestvice ATP. Srbski zvezdnik obenem ne obžaluje odločitve, da se v času pandemije ni cepil proti novemu koronavirusu, zaradi česar je moral izpustiti številne turnirje. Z zmago Alcaraza konec tedna v Kaliforniji, kamor Đoković ne sme pripotovati, je tudi izgubil mesto na vrhu računalniške lestvice ATP,. Na igrišča se bo 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam vrnil v Monte Carlu na prvem peščenem mastersu sezone, ki bo na sporedu med 9. in 16. aprilom.

BUENOS AIRES - Nogometaši Argentine se bodo prvič po decembrski osvojitvi naslova svetovnih prvakov v Katarju predstavili domači javnosti. Argentino je že preplavil val nogometnega navdušenja. Iz tamkajšnje zveze so sporočili, da so dobili kar 1,5 milijona povpraševanj za 63.000 vstopnic, kolikor jih bo na voljo za četrtkovo tekmo s Panamo na stadionu Monumental v Buenos Airesu. Okrog 20.000 jih ima zveza rezerviranih za svoje potrebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

WASHINGTON - Ruski hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin je ponoči na tekmi med Washington Capitals in Columbus Blue Jackets v severnoameriški ligi NHL spet zatresel nasprotno mrežo in s tem poskrbel za nov rekord lige. V karieri je zdaj že v 13 sezonah rednega dela NHL dosegel vsaj 40 golov. Ovečkin je s svojim dosežkom na večni lestvici prehitel legendarnega Kanadčana Wayna Gretzkyja. Tekmo je po podaljšku vseeno dobil Columbus s 7:6. Na vrhu je z naskokom najuspešnejša ekipa lige Boston, ki je ponoči z 2:1 ugnal Ottawo. Na zahodu je sam spet v vodstvu Vegas. Ekipa iz Meke igralništva je v Vancouvru zmagala s 4:3 in ima s 94 točkami zdaj dve toki več od Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem.

LOS ANGELES - Košarkarji Oklahoma City Thunder so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 101:100. S tem so prehiteli Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki so zdaj na osmem mestu zahodne konference. Ekipe slovenskih košarkarjev bodo znova dejavne v noči na četrtek. Dallas bo gostil prvake Golden State Warriors, Denver Nuggets Vlatka Čančarja bo gostoval pri Washingtonu, Milwaukee, za katerega Goran Dragić še ni zaigral, pa se bo doma pomeril s San Antoniom.

ag/alz/ag
© STA, 2023