ZDA objavile posnetek srečanja ruskih lovcev z ameriškim brezpilotnim letalnikom

Washington, 16. marca - ZDA so objavile videoposnetek torkovega bližnjega srečanja ruskih lovcev z ameriškim brezpilotnim letalnikom nad Črnim morjem. Na posnetku je najprej videti eno od letal, ki se letalniku zelo približa in nanj odvrže gorivo. Enako stori tudi drugo letalo, le da nato tudi domnevno trči v letalnik in mu delno poškoduje propeler.

ZDA.
ZDA so objavile videoposnetek torkovega bližnjega srečanja ruskih lovcev z ameriškim brezpilotnim letalnikom nad Črnim morjem. Na posnetku je najprej videti eno od letal, ki se letalniku zelo približa in nanj odvrže gorivo. Enako stori tudi drugo letalo, le da to nato tudi domnevno trči v letalnik in mu delno poškoduje propeler.
Foto: posnetek ameriške vojske

Trčenje na posnetku ni vidno, saj se ta prekine. Po prekinitvi, ki je po navedbah ZDA trajala približno minuto, se slika zopet vrne, nakar je viden delno poškodovan propeler letalnika.

Po navedbah ZDA je ruski lovec Su-27 v torek zjutraj v mednarodnem zračnem prostoru trčil s propelerjem letalnika tipa MQ-9 Reaper, ki so ga bili nato primorani spustiti do morske površine. Moskva je potrdila, da sta lovca prestregla dron, a zavrnila, da sta kriva za njegov padec.

msc/mc/msc
© STA, 2023