Dars z gradbenim dovoljenjem za dokončanje predora Šentvid

Ljubljana, 15. marca - Dars je po dolgotrajnih postopkih in pravnih zapletih pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo polnega priključka iz avtocestnega predora Šentvid na Celovško cesto v Ljubljani, je družba objavila na Twitterju.

Ljubljana.
Dars je po dolgotrajnih postopkih in pravnih zapletih pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo polnega priključka iz avtocestnega predora Šentvid na Celovško cesto v Ljubljani.
Po izboru izvajalca bo širši projekt obnove infrastrukture na območju Dars izvedel skupaj z državo in Mestno občino Ljubljana.
Foto: DARS

Dokončanje kompleksa predora Šentvid je tako po skoraj 15 letih očitno vendarle pred vrati. Po izboru izvajalca bo širši projekt obnove cestne infrastrukture na območju predora Dars izvedel skupaj z državo in Mestno občino Ljubljana.

Za izvedbo projekta bo tako upravljalec avtocest prispeval 96 odstotkov sredstev, preostalo pa direkcija za infrastrukturo. Občinska zemljišča, potrebna za projekt, bo ljubljanska občina brezplačno zagotovila za 30 let.

Lani so na Darsu izrazili željo, da bi z deli začeli letos.

jes/bdo
© STA, 2023