Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ARE - Mikaela Shiffrin je v švedskem Areju na dobri poti do 86. zmage v svetovnem pokalu. Po prvi vožnji veleslaloma ameriška smučarska zvezdnica vodi s prednostjo 58 stotink sekunde pred Kanadčanko Valerie Grenierk na drugem mestu. Z zmago bi Shiffrin izenačila rekord Šveda Ingemarja Stenmarka. Slovenka Ana Bucik (+1,88) je po polovici 14.

ROGLA - Češka športna zvezdnica Ester Ledecka, trikratna olimpijska prvakinja, že vso sezono zaradi poškodbe ne tekmuje ne v alpskem smučanju ne v deskanju. A celotne sezone vendarle ne bo izpustila, sodeč po objavah na Facebooku, se bo vrnila v sredo naslednji teden, ko bo na Rogli paralelni veleslalom za svetovni pokal deskarjev.

MILWAUKEE - Košarkarji Milwaukee Bucks so v severnoameriški ligi NBA prišli do nove zmage, s katero so potrdili prvo mesto na vzhodu in v celotni ligi NBA. Tokrat so s 118:113 premagali oslabljene Brooklyn Nets, razigran je bil zlasti Brook Lopez s 24 točkami, z desetimi skoki in devetimi blokadami. Slovenec Goran Dragić za svojo novo ekipo še ni zaigral.

DENVER - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, še naprej nizajo dobre predstave. Tokrat so gostovali v dvorani Ball Arena v Denverju, kjer so domače Colorado Avalanche ugnali kar s 5:2. Adrian Kempe in Phillip Danault sta vsak zadela po dvakrat, Kopitar pa je k zmagi prispeval tri podaje. Naslednja tekma kralje čaka v nedeljo, ko bodo doma gostili Nashville.

LONDON - Potem ko je projekt Misija: Triglavski ledenik v Peking v kategoriji najboljše športno sponzorstvo februarja prejel nagrado Sporto 2022, so ga v sredo nagradili tudi s srebrno nagrado ESA Best of Europe 2023, ki jo podeljuje Evropsko sponzorsko združenje (ESA), so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

zza/ic/zza
© STA, 2023