Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NEW ORLEANS - Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA gostovali pri New Orleans Pelicans in ostali praznih rok, saj so pelikani zmagali s 113:106. Še večji udarec za teksaško ekipo pa je poškodba Luke Dončića. Štiriindvajsetletnik je moral predčasno s parketa v tretji četrtini zaradi bolečin v levi stegenski mišici in se ni več vrnil v igro. Dončić je do takrat v 28 minutah na parketu zbral 15 točk ter tri skoke in osem podaj. Denver Nuggets, katerih član je tudi Vlatko Čančar, so tokrat izgubili s 96:117 proti Chicago Bulls, a ostali na vrhu zahodne konference. Čančar se po poškodbi še ni vrnil v igro.

LJUBLJANA - Konec tedna se bo nadaljevala sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, sledi namreč norveška turneja surovi zrak s tekmami v Oslu, Lillehammerju in Vikersundu. Selektorja Robert Hrgota in Zoran Zupančič bosta na sever odpeljala 11-člansko reprezentanco na čelu s svetovnimi prvaki Timijem Zajcem, Anžetom Laniškom, Žigo Jelarjem in Lovrom Kosom. Hrgota, ki je med nedavnim SP ostal brez kapetana ekipe Petra Prevca, bo na Norveško s seboj poleg standardnih članov reprezentance, v kateri je tudi Domen Prevc, vzel še Roka Masleta. Zupančič pa se je odločil, da ekipe s SP v Planici ne bo dopolnil. Na Norveškem bodo skakale Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc, Maja Vtič in Katra Komar.

LJUBLJANA - Mednarodna odbojkarska zveza je sporočila, da bo žreb turnirjev olimpijskih kvalifikacij 17. marca. V kvalifikacijah najboljših 24 ekip z lestvice bosta prvič sodelovali obe slovenski selekciji, več pa se gotovo pričakuje od moških, najboljša slovenska generacija vseh časov bo imela najbrž zadnjo priložnost, da se uvrsti na igre.Kvalifikacije bodo prve začele odbojkarice, ki se bodo v boj za olimpijsko vozovnico podale med 16. in 24. septembrom, turnirje bodo gostile Poljska, Japonska in Kitajska.Odbojkarje kvalifikacijski turnirji čakajo med 30. septembrom in 8. oktobrom v Braziliji, na Kitajskem in Japonskem.

SURABAYA - Indonezijsko sodišče je danes dvema nogometnima uradnikoma, ki sta bila obtožena malomarnosti pri organizaciji tekme Arema - Persebaya, ki se je končala s tragedijo in smrtjo 135 ljudi, izreklo prve kazni.
Glavni organizator tekme Abdul Haris je prejel 18 mesecev zaporne kazni, šef varnosti Suko Sutrisno pa leto dni.

ic/zza/ic
© STA, 2023