Neznanki zamotili oškodovanko pod pretvezo medicinskega svetovanja, iz stanovanja medtem ukradli gotovino

Ljubljana, 9. marca - Neznanki sta v sredo na območju Viča v Ljubljani zamotili oškodovanko v njenem stanovanju pod pretvezo nudenja brezplačnega medicinskega svetovanja, medtem pa je tretja oseba vstopila v stanovanje in odtujila gotovino, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti osumljene še iščejo.

Kot so navedli na policiji, so bili o sredini drzni tatvini obveščeni okoli 11. ure. Ugotovili so, da sta dve neznani ženski pristopili do stanovanja oškodovanke in ji ponudile brezplačno medicinsko svetovanje. Ko sta vstopili v stanovanje, sta zamotili oškodovanko, tretja oseba pa je vstopila v stanovanje, ga preiskala in odtujila nekaj sto evrov gotovine.

Po navedbah policistov je ena ženska stara med 60 in 70 let, visoka okoli 160 centimetrov, nosila je kapo in bila oblečena v temna oblačila. Druga ženska pa je stara okoli 40 let, visoka okoli 170 centimetrov, nosila je sivo kapo in sivo bundo.

Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil za izsleditev osumljencev in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še navedli na ljubljanski policijski upravi.

spc/apo
© STA, 2023