V razpravi o nujnosti sodelovanja pri prehodu v trajnostno pridelavo hrane

Ljubljana, 28. februarja - Prehod na trajnosten način pridelave hrane je zaradi različnih okoliščin, med drugim podnebnih sprememb in kriz, nujen. Pri tem bodo morali sodelovati vsi deležniki - od znanosti, pridelovalcev in predelovalcev hrane do ljudi, so menili udeleženci današnje okrogle mize Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) v Ljubljani.

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Izredni profesor Biotehniške fakultete UL na katedri za agrarno ekonomiko, politiko in pravo Aleš Kuhar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Izredni profesor Biotehniške fakultete UL na katedri za agrarno ekonomiko, politiko in pravo Aleš Kuhar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Direktor Delamaris in Pivka Perutninarstvo Janez Rebec. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Direktor Delamaris in Pivka Perutninarstvo Janez Rebec.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Docent za področje kulturne in socialne antropologije na Filozofski fakulteti UL in antropolog na Inštitutu za slovensko narodopisje ZRC SAZU Dan Podjed. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Docent za področje kulturne in socialne antropologije na Filozofski fakulteti UL in antropolog na Inštitutu za slovensko narodopisje ZRC SAZU
Dan Podjed.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Predstojnik Oddelka za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje na Kmetijskem inštitutu Slovenije Peter Dolničar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Predstojnik Oddelka za poljedelstvo, vrtnarstvo, genetiko in žlahtnjenje na Kmetijskem inštitutu Slovenije Peter Dolničar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Generalna direktorica na direktoratu za kmetijstvo Maša Žagar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Generalna direktorica na direktoratu za kmetijstvo Maša Žagar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Sodelavka NIB Špela Baebler. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Sodelavka NIB Špela Baebler.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Znanstvena svetnica NIB Tanja Dreo. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Znanstvena svetnica NIB Tanja Dreo.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Predsednik Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Janez Rebec. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Predsednik Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Janez Rebec.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Predsednik Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Janez Rebec. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Predsednik Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Janez Rebec.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tatjana Buzeti. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tatjana Buzeti.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tatjana Buzeti. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tatjana Buzeti.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS. Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Znanstveni posvet o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov kot temelju prehranske varnosti in okoljske vzdržnosti, ki ga pripravljata Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) in Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.
Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.894 znakov (brez presledkov) oziroma 654 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

jb/bg
© STA, 2023