Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 26. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - Skoki na mešani ekipni tekmi za nordijsko kombinacijo na svetovnem prvenstvu v Planici so prestavljeni na 12.30 uro po več padcev v preizkusni in prvi seriji. Organizatorji so zaradi tega prestavili tekmo zaradi dodatnega utrjevanja novozapadlega snega.

PALISADES TAHOE - Slovenskemu alpskemu smučarju Žanu Kranjcu se pot v Severno Ameriko ni obrestovala z vrhunskim dosežkom. V finalu veleslaloma v Palisades Tahoeju je izgubil kar deset mest. Tekmo je končal na 16. mestu, kar je njegov daleč najslabši izid sezone. Trener Kranjca Klemen Bergant za ponesrečeni finale krivi številne vzroke, tudi preveliko čelado.

CLERMONT-FERRAND - Švedski zvezdnik atletike Armand Duplantis je na dvoranskem tekmovanju najboljših v skoku s palico v francoskem Clermont-Ferrandu postavil nov svetovni rekord s 6,22 m. S tem je za en centimeter izboljšal svojo najboljšo znamko z lanskega svetovnega prvenstva na prostem v ameriškem Eugenu.

MEMPHIS - Košarkarji Denver Nuggets so doživeli šele 19. poraz v tej sezoni severnoameriške lige NBA po bledi predstavi na gostovanju v Memphisu, ki je bil boljši s kar 112:94. Slovenec Vlatko Čančar je bil v začetni postavi Denverja, a prispeval zgolj dve točki. Novo zmago v pretekli noči za vodstvo v ligi so zabeležili Boston Celtics.

VANCOUVER - Hokejisti Boston Bruins nadaljuje zmagoviti niz v severnoameriški ligi. Vodilna ekipa vzhodne konference in lige NHL je v Vancouvru prišla do šeste zaporedne zmage, ko je s 3:1 ugnala domačo zasedbo Canucks. Med strelci gostov iz Bostona je bil tudi vratar Linus Ullmark, ki je 48 sekund pred koncem zadel v nebranjeno mrežo.

gj/gj
© STA, 2023