Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici bodo danes znani prvi dobitniki medalj. Smučarke skakalke bodo imele pozno popoldne tekmo na srednji napravi, tekači in tekačice pa ob 14.30 finale sprinta v klasični tehniki. Skakalke bodo imele prvo serijo na srednji skakalnici na sporedu ob 17. uri. Na prvi skakalni tekmi domačega SP bo nastopila peterica, saj je Ema Klinec svetovna prvakinja izpred dveh let. Klinec je bila v sredinih kvalifikacijah deveta, mesto za Niko Križnar. Nastop slednje sprva zaradi bolezni ni bil zanesljiv, a je nazadnje kvalifikacije končala kot najboljša Slovenka na osmem mestu.

CRANS MONTANA - Alpske smučarke so danes v švicarski Crans Montani ostale brez načrtovanega treninga smuka za sobotno tekmo. Lepo vreme in spomladanske temperature so v preteklih dneh do te mere zmehčale snežno podlago, da so bile razmere za trening preslabe, so danes potrdili organizatorji. Prireditelji zdaj upajo na jasno noč, s tem pa na nižje temperature, da bi tekmovalkam vsaj v petek lahko omogočili trening.

LJUBLJANA - Branilec ljubljanskega prvoligaša Bravo Mitja Križan se seli v Rusijo. Tam bo oblekel dres drugoligaša Rodina iz Moskve. Za Križana bo to drugi poskus preboja v tujini, saj je leta 2019 že igral za belgijski Lommel. Križan bo tretji tujec v moskovskem klubu, kjer trenutno igrata še Brazilec Wesley Nata in Nigerijec Raymond Adeola. Ruski klub je trenutno na 12. mestu druge lige.

NEW YORK - V severnoameriški hokejski ligi so odigrali tri dvoboje. Hokejisti New York Islanders so ugnali Winnipeg Jets z 2:1, Calgary Flames so bili s 6:3 boljši od Arizona Coyotes, Dallas Stars pa je doma izgubil proti Chicago Blackhawks s 3:4. Dallas je s porazom zapravil možnost za prevzem mesta vodilnega v zahodni konferenci lige NHL.

ag/am/tb/jz/ag
© STA, 2023