Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar se je odločila, da bo nastopila v današnjih kvalifikacijah, so danes sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Kvalifikacije za četrtkovo tekmo skakalk na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici se bodo začele ob 16.30. Slovenske barve so na zadnjem treningu zastopale Ema Klinec, ki se je v dveh serijah uvrstila na tretje mesto, Nika Prevc, Katra Komar in Maja Vtič. Kvalifikacije za nastop na tekmi čakajo tudi smučarje tekačice in tekače, prve na pet in druge na 10 km. V ženski konkurenci, ki bo nastop začela ob 12. uri, bo nastopila tudi slovenska reprezentantka Lucija Medja. Sicer pa so na uradnem programu še tekaški treningi in trening nordijskih kombinatorcev.

TBILISI - Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta tekmovanje v mešanih dvojicah v paralelnem slalomu na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v Bakurianiju v Gruziji končala v osmini finala. Boljša od Slovencev sta bila tekmovalca prve švicarske ekipe Dario Caviezel in Julie Zogg. Slovenska deskarja sta v predtekmovanju premagala ekipo Južne Koreje.

LJUBLJANA - Rokometaše Celja Pivovarne Laško danes ob 18.45 čaka tekma 13. kroga lige prvakov. Celjani, ki so v prejšnjem krogu nesrečno izgubili proti Barceloni, bodo tokrat igrali v gosteh pri Kielu. Celjski rokometaši imajo v skupini B devet porazov, s šestimi točkami tako ostajajo na sedmem mestu. Celjani še lovijo šesto mesto, ki kot zadnje vodi v osmino finala.

ST. PAUL - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz v gosteh v St. Paulu pri Minnesota Wild z 1:2. Edini gol na tekmi za kralje je prispeval slovenski as Anže Kopitar. Hrušičan je zabil v polno v tretji tretjini, 21 sekund pred koncem tekme. Oba gola za zmagovalce je dosegel Ryan Hartman.

ag/am/jz/lr/ag
© STA, 2023