Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MERIBEL - Švicarka Jasmine Flury je nova svetovna prvakinja v smuku. V Meribelu je 29-letnica presenetljivo prišla do sploh prve kolajne na velikih tekmovanjih. V tesnem razpletu je ugnala na koncu srebrno Avstrijko Nino Ortlieb, bron je pripadel branilki naslova, še eni Švicarki Corinne Suter. Edina Slovenka Ilka Štuhec je zasedla šesto mesto. Mariborčanka, dvakratna svetovna prvakinja v tej disciplini (2017, 2019), je bila na progi Roc de Fer ena izmed favoritinj za kolajno, a je tako kot številne druge izpostavljene tekmovalke ostala praznih rok.

HINZENBACH - Avstrijka Chiara Kreuzer je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučark skakalk v avstrijskem Hinzenbachu. V tesnem razpletu, prvo in četrto tekmovalko je namreč ločila manj kot točka, je najboljša Slovenka Ema Klinec končala tik pod stopničkami na četrtem mestu, peta je bila Nika Prevc. Avstrijski uspeh je z drugim mestom dopolnila najboljša skakalka zime Eva Pinkelnig, ki je za rojakinjo zaostala le desetinko točke. Tretja Japonka Nozomi Maruyama pa je bila slabša le za 0,8 točke in je po drugi strani le za desetinko premagala Emo Klinec. Maja Vtič je bila 13., Katra Komar 25., Ajda Košnjek pa za prve točke v svetovnem pokalu 27.

CELJE - Slovenski rokometaš Aleks Vlah se bo poleti iz Celja Pivovarne Laško preselil k danskemu Aalborgu, sta na spletnih straneh v petek potrdila oba kluba. Z dansko zasedbo je 25-letnik podpisal triletno pogodbo. Vlah je v tej sezoni v ligi prvakov na 11 tekmah dosegel 77 golov oziroma v povprečju sedem golov na tekmo. Proti vratom je ustrelil 119-krat in bil pri tem skoraj 65-odstotno učinkovit.

CALGARY - Slovenski deskar prostega sloga Naj Mekinc se je v kanadskem Calgaryju na tekmi svetovnega pokala v snežnem parku uvrstil v polfinale. Mekinc je nastopil v drugi kvalifikacijski skupini, najboljši nastop pa mu je uspel v drugi vožnji z oceno 60,61. To je pomenilo šesto mesto, skupno pa je imel med vsemi tekmovalci 16. rezultat. S tem se je zanesljivo uvrstil med dvanajsterico, ki bo danes ob 21. uri nastopila v polfinalu.

KAMNIK - Matija Pleško ni več trener moške odbojkarske ekipe Calcit Volley, je klub danes sporočil na spletni strani. Moštvo je vodil od začetka sezone 2021/22. Začasno bo vodenje ekipe prevzel dosedanji pomočnik Jurij Žavbi. Začasni trener bo ekipo prvič vodil že danes, ko se bodo Kamničani v Mariboru pomerili z zasedbo Merkur Maribor v 18. krogu domačega prvenstva.

CIUDAD DE MEXICO - Argentinski nogometni strateg Diego Cocca je novi selektor mehiške izbrane vrste, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na tem mestu je nasledil rojaka Gerarda Martina, ki je končal sodelovanje z Mehičani po slovesu v skupinskem delu na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju. Naloga novega selektorja bo osvežitev mehiške reprezentance in njena priprava na najpomembnejši projekt tamkajšnje zveze v zadnjih letih - svetovno prvenstvo leta 2026, ki ga ta država gosti v sodelovanju z ZDA in Kanado.

SACRAMENTO - Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA brez poškodovanega slovenskega zvezdnika Luke Dončića premagali Sacramento Kings s 122:114 in se nekoliko utrdili na četrtem mestu zahodne konference. Dallas (31-26) je zabeležil tretjo zaporedno zmago ter peto na zadnjih šestih tekmah in se še nekoliko približal tretjeuvrščeni ekipi Sacramenta (31-24). Pred obema so na zahodu še Denver Nuggets (38-18) in Memphis Grizzlies (34-21).

tb/alz/tb
© STA, 2023