Sindikat Glosa akcijo na Prešernovem trgu usmeril v položaj delavcev v kulturi

Ljubljana, 7. februarja - Sindikat Glosa je na kulturno-umetniškem dogodku ob slovenskem kulturnem prazniku pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani opozoril na položaj delavcev in delavk v kulturi, kjer se vse bolj širi prekarnost. Na njem je sodeloval tudi nedavno pridruženi sindikat samozaposlenih v kulturi Zasuk.

Ljubljana, Prešernov trg.
Sindikat Glosa je na kulturno-umetniškem dogodku ob slovenskim kulturnim praznikom pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani opozoril na položaj delavcev in delavk v kulturi, kjer se vse bolj širi prekarnost. Na njem je sodeloval tudi nedavno pridruženi sindikat samozaposlenih v kulturi Zasuk. Ob tej priložnosti so zbranim delili fige.
Foto: Ksenija Brišar/STA

Kot je povedala delavka v mediji Hana Radilovič, je delo v kulturi, medijih in nevladnem sektorju za mnoge, ki se udejstvujejo na teh področjih, negotovo in slabo plačano. Pogodba o zaposlitvi je redkost, za marsikateri poklic celo ne obstaja, nekateri pa se pogodbene obvezanosti iz različnih razlogov izogibajo.

Za uvod v kulturno-umetniško akcijo so ob spomeniku razvili transparent Umetnost je delo, predsednik Glose Mitja Šuštar pa je zbranim delil suhe fige.

kb/av
© STA, 2023