Brignone prva svetovna prvakinja v Meribelu, Shiffrin odstopila

Meribel, 6. februarja - Italijanka Federica Brignone je nova svetovna prvakinja v alpski kombinaciji. V Meribelu je danes na prvi preizkušnji 47. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju srebro osvojila Švicarka Wendy Holdener, bron pa Avstrijka Ricarda Haaser.

Francija, Meribel.
Italijanska alpska smučarka Federica Brignone je postala svetovna prvakinja v alpski kombinaciji. V Meribelu je na prvi preizkušnji 47. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju srebro osvojila Švicarka Wendy Holdener, bron pa Avstrijka Ricarda Haaser. Prva favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin je v slalomskem delu preizkušnje odstopila.
Foto: dpa/STA

Dvaintridesetletna Italijanka je osvojila svojo prvo zlato kolajno na SP in velikih tekmovanjih nasploh. Prepričljivo je vodila že po superveleslalomskem nastopu.

Prva favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin je v slalomskem delu preizkušnje odstopila, potem ko je že skorajda nadoknadila 96 stotink sekunde zaostanka.

Slalomskemu nastopu se je odpovedala edina Slovenka na startu, Ilka Štuhec. Po superveleslalomu je bila deseta z zaostankom 1,28 sekunde.

Jutri bo na sporedu še moška alpska kombinacija v Courchevelu. Od Slovencev bodo na startu Nejc Naraločnik, Martin Čater, Miha Hrobat in Rok Ažnoh.

alz/tb/alz
© STA, 2023