Strokovnjaki za turizem podpirajo krepitev ponudbe tradicionalnih jedi in pijač

Portorož, 25. januarja - Za slovenski turizem je še bolj od vrhunske kulinarike pomembna ponudba tradicionalnih jedi in pijač, ta pa še ni dovolj izkoriščena, so danes v Portorožu opozorili udeleženci srečanja o vinskem in gastronomskem turizmu na kmetijah. Raziskovalci s treh univerz so predstavili izsledke raziskave razvojnih možnosti.

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Docent na fakulteti za turizem Aleš Gačnik.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Rektorica Univerze na Primorskem Klavdija Kutnar.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Dekanja Fakultete za turizem Marijana Sikošek.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Tatjana Buzeti.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož, Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Generalna direktorica Direktorata za turizem Dubravka Kalin.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Dosedanji predsednik Združenja turističnih kmetij Slovenije Matija Vimpolšek.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Docent na Fakulteti za turizem in vodja raziskovalnega projekta Simon Kerma.
Foto: Bojan Kralj/STA

Portorož. Fakulteta za turizem - Turistica.
Simpozij Sedanjost in prihodnost gastronomskega turizma na turističnih kmetijah.
Predavateljica na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze Mariboru Martina Robačer.
Foto: Bojan Kralj/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.536 znakov (brez presledkov) oziroma 443 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

bkr/bdo
© STA, 2023