Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SAN ANTONIO - Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA na Silvestrovo gostovali v San Antoniu in dobili teksaški derbi s 126:125. Spet je blestel slovenski košarkar Luka Dončić, ki je dosegel kar 51 točk, temu pa dodal šest skokov, devet podaj, štiri ukradene žoge in blokado. Dončić se je z današnjim izkupičkom spet priporočil za nagrado MVP. Na zadnjih petih tekmah ima povprečje 45,6 točke, 11,2 skoka in 10,2 podaje. Je tudi najboljši strelec lige s povprečjem 34,2 točke in najtrši boj za najboljšega posameznika bije s srbskim zvezdnikom Denverja Nikolo Jokićem. Ponoči je igral tudi Chicago Gorana Dragića, a slednjega ni bilo v ekipi. Cleveland se je v Illinoisu veselil zmage s 103:102.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so leto 2022 v domači dvorani sklenili z nepričakovanim porazom z 2:4 proti Philadelphii, predzadnji ekipi vzhoda. Kljub temu ostajajo na tretjem mestu na zahodu. Najuspešnejša ekipa lige ostaja Boston, ki pa je doma z Buffalom osvojil le točko. Vse do 97 sekund pred koncem je kazalo na 29. zmago Bostona v sezoni, takrat pa je izenačil Dylan Cozens. V podaljšku je gostom zmago zagotovil Alex Tuch. Najvišjo zmago je dosegel Washington, ki je z 9:2 odpravil Montreal. Rus Aleksej Ovečkin je na tekmi dosegel že 30. hattrick v karieri, skupaj pa 806 golov, v novi sezoni 26.

BRUGGE - Nekdanji angleški nogometni reprezentant Scott Parker je novi trener belgijskega prvoligaša Club Brugge. Zamenjal je Carla Hoefkensa, ki je moral pred tremi dnevi zapustiti stolček branilcev naslova zaradi slabih dosežkov ekipe, francoska tiskovna agencija AFP povzema sporočilo kluba. Parker je v bogati karieri igral tudi za londonski Chelsea in Newcastle, v angleški vrsti pa je zbral 18 nastopov.

SPLIT - Ivan Leko je novi trener nogometašev Hajduka, hrvaška tiskovna agencija Hina prenaša sobotno sporočilo splitskega kluba. V klubu naj bi 44-letni Leko ostal do konca sezone 2024/25. Za pripravo ekipe ima tri tedne, prede bo Hajduk odigral dalmatinski derbi s Šibenikom. Leko je bivši nogometaš Hajduka. Zanj je na 187 tekmah dosegel tudi 39 golov. Kasneje je igral v Španiji in Belgiji ter hrvaški reprezentančni dres nosil na 13 tekmah.

ag/ag
© STA, 2023